Община Сливен

Директорът на Центъра за деца с увреждания в с. Асеновец получи сумата, събрана от благотворителния пазар, провел се в Нова Загора

.........................................................
14.12.2017 / 11:23

Във връзка с проведения през изминалата седмица благотворителен базар „С любов от деца за деца”, организиран от Община Нова Загора, в помощ на потребителите от Дневен център за деца с увреждания, с. Асеновец, директорът на институцията Цонка Милева се срещна днес със заместник-кмета Светла Стоянова.

Тя беше сърдечно приета от г-жа Стоянова, за да получи набраната сума от продажбите. Само за една седмица коледните декорации, изработени от възпитаниците на детските градини, училища, Защитено жилище и Център за обществена подкрепа, бяха изкупени, а събраните финансови средства достигнаха сумата от 1205 лв. „Щастливи сме, че нашата инициатива срещна широка обществена подкрепа и въпреки негативизма в последно време и трудностите, хората отвориха сърцата си и дариха според възможностите си. Тук е мястото да благодаря и на децата на Нова Загора, които показаха, че освен сръчност, богата фантазия и усърдие, притежават добри и състрадателни сърца, които ги накараха да откликнат веднага на нашия призив за помощ и да дарят щастие и грижа на потребителите на Центъра.”

Г-жа Стоянова връчи на директора Цонка Милева събраната сума, като я увери, че Община Нова Загора ще продължи да помага с каквото може на децата в нужда. От своя страна г-жа Милева изказа благодарност на всички за реализирането на благородната инициатива.

„С парите ще бъде закупен апарат за електростимулация и отпускане на спастична мускулатура, който има голям ефект при деца с двигателни проблеми” – допълни тя. Срещата завърши с пожелания за весели празници и една по-хубава и успешна във всяко отношение година.

 
 

Copyright © 2008-2020 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев