Община Сливен

Вестник „24 часа“: Овчарката Анка посече и Сливен с 4 милиона лева

.........................................................
14.12.2017 / 09:40

След Пловдив и община Сливен изпищя от овчарката Анка Ангелова от Антоново, Търговищко. Два дни преди да започнат в града на стоте войводи да набират оферти по поръчка за 4 млн. лева без ДДС, неизвестната „Ремс строй“ ЕООД е обжалвала процедурата в Комисията за защита на конкуренция.

Това стана на 13-и – ден след като „24 часа“ осветли, че Анка е циганка, овчарка и от известно време не живее в Антоново, а къщата, където е регистрирана фирмата й, се води на брата на мъжа й Стефчо – известен в градчето като Котето.

Жилището е неугледно и се намира в ромската махала. А според хора от Антоново Ангелова и съпругът й живеели в столичния кв. „Казичене“.

Шумът около тази фирма не е попречил тя да продължи да блокира работата на общините.

Мотивите, с които обжалва процедурата на Сливен за ремонт на 4 детски градини, са абсолютно същите като тези, с които атакува двете едри поръчки на Пловдив. Неизвестната“Ремс строй“ с капитал от 100 лева отново не оспорва търга, а разясненията, които е дал възложителят. По абсолютно идентичен начин като в Пловдив дружеството се е прицелило в проект, спечелен по „Региони в растеж“. Той е разпределен в 4 обособени позиции.

„Трябваше да отворим офертите в петък, 15-и, но в сряда разбрахме, че има жалба в КЗК и се спира поръчката. Такова нещо не ми се е случвало. За първи път виждам да се обжалват разяснения“, коментира инж. Христо Георгиев, ръководител на проекта в Сливен. Той и колегите му били полети със студен душ. Първоначално не разбрали, че става въпрос за фирмата на Анка. Когато се зачели внимателно, установили, че е същото дружество, което разиграва и Пловдив. „Способът е един и същ. Очевидно изчакват да наближат 2-3 дни до отваряне на процедурата, за да я спрат“, допълни инж. Георгиев. Той смята, че със случая не трябва да се занимава КЗК, а по-скоро прокуратурата, за да се установи кой стои зад тази фирма.

И шефката на отдел „Обществени поръчки“ в община Сливен Гинка Туджарова не е на себе си. „Едва в сряда разбрах, а след ден трябваше да отваряме оферти. Сега пускаме съобщение на сайта на общината, че прекратяваме процедурата до произнасяне на КЗК“, заяви Туджарова. По думите й фирмата на Анка е обжалвала обособена позиция 2 от поръчката, която е с най-висока цена – 1,318 млн. лева. Според експертката жалбата на „Ремс строй“ е написана читаво и не изглежда да е дело на неграмотен човек. Тя потвърди фактите и пред „Седмица“.

 
 

Copyright © 2008-2019 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев