Община Сливен

Училище за здраве към МБАЛ "Д-р Иван Селимински" за ползите от йогата

------------------------------------
13.12.2017 / 15:39

На 12.12.2017 г. Училище за здраве Здравно-консултативен център за майчино и детско здраве към МБАЛ "Д-р Иван Селимински"АД проведе лекция на тема: „Йогата като лесен начин за поддържане на здраво тяло, балансирани емоции и бистър ум”. Беше акцентирано върху физическите, емоционални и духовни ползи от практикуването на йога преди и по време на бременността:

 

- Дишането при йога – пранаяма води до увеличаване на количеството кислород в тялото, подобрява капацитета на белите дробове и способността за издържливост.

 

- Подобрява кръвообръщението и укрепва сърцето

 

- Увеличава общата мускулна сила

 

- Управлява болката

 

- Носи душевен мир

 

- Облекчава стреса

 

Направена бе демонстрация на начина, по който протича една йога практика и майките се включиха в изпълнението на пранаяма – техника на правилно дишане. Направена бе и кратка релаксация по метода на автосугестия – техника на последователното отпускане на всички части на тялото.

 

Следващата лекция на Училище за здраве е на 14.12.2017г от 11 часа в голямата зала. Темата е: „Първи мерки при натравяния и остри алергични реакции” . Ще бъде представена от д-р Бянкова Началник отделение „ Анестезиология и интензивно лечение”, д-р Василев и д-р Митков.

 
 

Copyright © 2008-2020 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев