Община Сливен

Скандално! Депутати от БСП и шеф на ОДМВР укрили десетки хиляди лева от НАП

.........................................................
13.12.2017 / 09:22

Сметната палата публикува списък със заключенията на несъответствие след извършените проверки на имуществените декларации, подадени от лицата, заемащи висши държавни и други длъжности през 2017 година. От подробно разгледания списък, агенция ПИК установи, че най-неизрядни са народните представители от БСП, както и кметове и зам.-кметове на общини.

Ето и неизрядните опитали да укрият доходи от НАП:

 

Петър Георгиев Кънев - народен представител - Не е декларирал данни за съпругата - придобиване на лек автомобил "БМВ Х 1 Х ДРАЙВ 18 Д".

Татяна Дончева - лидер на "Движение 21" - Не е декларирала доходи от друга стопанска дейност в размер на 9 357 лв.

Георги Стоилов - депутат от БСП (станал известен с брат си наркопласьор) - Не е декларирал данни за съпругата - солидарно задължение по банков инвестиционен кредит в размер на 125 000 лв., в полза на юридическо лице, върху четири броя складове с обща площ от 751,59 кв.м. в гр. Русе, собственост на юридическото лице.

Георги Йорданов – депутат от БСП - Подал встъпителна декларация през 2017 г. Не е декларирал за себе си и съпругата данни като съдлъжници и ипотекарни длъжници по банков кредит овърдрафт в размер до 350 000 лв., в полза на юридическо лице, обезпечен с договорна ипотека върху собствени апартамент с площ от 156,04 кв.м. и гараж с площ от 18,72 кв.м. в гр. Пловдив и банков кредит овърдрафт в размер до 350 000 лв., в полза на юридическо лице, обезпечен с договорна ипотека върху апартамент с площ от 50,25 кв.м в гр. Пловдив, както и данни за съпругата - притежавани дялове в "ММ 93 ИЗОЛА" ООД; "ВИТА Г ФАРМАСИ" ЕООД; "ВИТА ТРЕЙДИНГ" ЕООД и "ГЛОБОФАРМ" ЕООД, всичките в гр. Пловдив.

Рашко Младенов - служебен министър на културата - Не е декларирал данни за съпругата - лизингово задължение за придобиване на лек автомобил "ФОЛКСВАГЕН ЪП" и притежавана нива с площ от 4,500 дка в землището на гр. Грамада.

Весела Лечева - депутат от БСП - Не е декларирала доходи от други източници по чл. 35 от ЗДДФЛ в размер на 27 216 лв.

Георги Григоров - директор на ОДМВР – София - Не е декларирал ипотекарно задължение по револвираща кредитна линия за инвестиционни цели в размер на 1 940 000 лв., в полза на юридическо лице, обезпечена с договорна ипотека върху поземлен имот с площ от 4 043 кв.м. в гр. София, в съсобственост с други физически лица.

Жельо Бойчев - депутат от БСП - Не е декларирал данни за съпругата - доходи от прехвърляне на права или имущество в размер на 9 000 лв. "ПИК"

 
 

Copyright © 2008-2020 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев