Община Сливен

Сливналия създаде мобилни приложение срещу измамите с имоти

.........................................................
11.12.2017 / 09:15

Младият сливналия Ивайло Гашев е създателят на ново мобилно приложение, елиминиращо в голяма степен ролята на брокерите при сделките с имоти.

Идеята възникнала след лични наблюдения и медийни публикации за схеми, чрез които у нас се извършват неизгодни сделки и измами с недвижимости.

Амбициозният програмист се заел със задачата да разработи софтуер за мобилни телефони, чрез който да бъде значително улеснен директният контакт между купувач и продавач, и така да се редуцира вероятността страните да попаднат в риск.

Разработеното от него мобилно приложение HomeSeeky дава възможност за директна комуникация между собствениците и потенциалните купувачи или наематели, като по този начин елиминира посредничеството на брокери.

Засега апликацията е разработена само за iOS устройства, но предстои приложението да бъде адаптирано и за Android. Ограничаването на риска от брокерски измами става чрез верификация и проверка от страна на екипа на HomeSeeky.

Ще отнеме време, докато хората повярват, че е възможно това да работи у нас, смята авторът на мобилното приложение Ивайло Гашев, който около година и половина разработвал новия продукт в свободното си време.

Преди да започне работа по приложението, той направил кратко проучване и бил озадачен от количеството на некоректните сделки при покупко-продажбата и наемането на жилищни имоти у нас.

 
 

Copyright © 2008-2020 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев