Община Сливен

С премиерния спектакъл Коледен подарък започват празничните приключения в ДКТ-Сливен

.........................
08.12.2017 / 09:13

Над 420 представления, многобройни участия в национални и международни фестивали и турнета, 6 премиери и редица престижни награди са в равносметката на театъра за отиващата си година

 

В Куклен театър Сливен всички се готвят усилено за предстоящите празници. След успешното участие на театъра в запалването на коледните светлини в градовете Велико Търново и Свиленград, сливенските кукленци са в подготовка на коледните вълшебства за децата и гостите на град Сливен. По традиция театърът ще представи празнична премиера и много коледни спектакли, ще срещне малчуганите с Дядо Коледа и ще им поднесе много изненади и приключения.

 

На 10 декември, неделя, от 11 часа, в салона на ДКТ-Сливен децата и техните родители могат да видят премиерния спектакъл

 

КОЛЕДЕН ПОДАРЪК

 

Автор, режисьор и сценичен вариант – Ивет Лазарова – Торосян

 

Музикално оформление – Ивет Лазарова – Торосян

 

Визуално решение – Мануела Саркисян

 

Участват: Георги Янев, Мария Джойкева, Никол Николова

 

Наближава Коледа и всеки иска да зарадва своите приятели и роднини. Но да подготвиш Коледен подарък невинаги е лесно. А да го запазиш в тайна чак до празника – това може да се окаже едно истинско предизвикателство.

 

КЛОДЕН ПОДАРЪК е куклено-театрално шоу за малки и големи, в което публиката е един от най-важните участници. Преживяване, което ще изпълни всички с положителни емоции и празнично настроение!

 

На 17 декември, неделя, от 11 часа, в салона на ДКТ-Сливен вълшебствата продължават със

 

СНЕЖЕН СЪН. Шоу спектакъл от Мариета Ангелова – Марионета. Режисьор – Мариета Ангелова – Марионета, текст на песните – Елена Димитрова, композитор – Петър Писарски.

 

Участват: Ивета Георгиева, Петромил Денев, Стела Стоянова.

 

Публиката ще има възможност да “надникне” в страната на Дядо Коледа – Лапландия, за да стане свидетел на последните приготовления на подаръците на децата от целия свят и да се запознае със Снежанка и Джуджето. А когато настъпи часът, Дядо Коледа ще пристигне със свитата си точно тук, при нас…

 

На 23 декември, неделя, от 11 часа, в салона на ДКТ-Сливен, героите от ЗИМЕН ПРАЗНИК ще потърсят отговор на въпроса как се създава един хубав празник за всички? Когато едно малко Мече трябва да спи зимен сън (природен закон!) и е тъжно, че ще пропусне горския зимен празник, тогава…? Тогава приятелите му Зайо, Катеричката и Светулката откриват, че:

 

Празникът красив се получава

 

Щом всеки нещо от себе си дава!

 

Автор- Елза Лалева

 

Постановка – Ефимия Павлова

 

Сценография и кукли – Анна Пулиева

 

Музикално оформление – Валентина Бояджиева

 

Участват: Анна- Валерия Гостанян и Любомир Желев

 

И тази година ще бъдат изиграни няколко благотворителни представления. На 15 декември, от 10.00 часа, областният управител на град Сливен, Чавдар Божурски, ще подари благотворително представление за деца, младежи и пълнолетни лица, ползващи социални услуги на територията на Община Сливен. Те ще могат да гледат спектакъла СНЕЖЕН СЪН.

 

А на 16 декември, от 11.00 часа, Топлофикация – Сливен ще подари на децата на Сливен представлението КОЛЕДА С ПРИЯТЕЛИ. Вратите на кукления театър са отворени за всички които искат да се забавляват с нашите спектакли.

 

 

 

Повече от 420 представления, многобройни участия в национални и международни фестивали и турнета, 6 премиери и редица престижни награди са равносметката на ДКТ-Сливен за 2017 г.

 

Куклен театър – Сливен приключва поредната си успешна година. През 2017 г. театърът представи над 420 представления пред повече от 25 000 зрители. Шест са премирните заглавия на ДКТ- Сливен през годината. Спектаклите „Огнивото”, „За принцесата, която…” и „Докосване” спечелиха почитанията на публиката на много фестивали у нас и в чубина и бяха отличени с редица престижни награди.

 

След успешно изминалите 12 месеца, екипът на ДКТ – Сливен си пожелава идната година да бъде здрава, още по – успешна и с още повече фестивални участия и отличия у нас и в чужбина.

 
 

Copyright © 2008-2020 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев