Община Сливен

Българската Коледа помага на малкия Ивелин от Сливен

------------------------------------
07.12.2017 / 10:07

Осемгодишният Ивелин от Сливен е с детска церебрална парализа от раждането си. Това обаче не го отличава от съучениците му. Сега е второкласник в четвърто основно училище в родния си град. Два пъти в седмицата Ивелин ходи на рехабилитация. За втора поредна година е подпомогнат от Българската Коледа.

Срещаме се с Ивелин в края на учебните часове. Според учителката на момчето, той има интересни идеи в клас и по нищо не се различава от своите съученици.

 

Антонина Петрова, начален учител: Той е много самостоятелен. Иска да се справя сам. Единствения му проблем е, че пише по-бавно, абсолютно никакъв друг проблем няма.

Детето разказва с вълнение за приятелите си в училище, които му помагат, когато се наложи и за любимите си предмети е - информационни технологии английски и предприемачество.

 

Ивелин: Правим изделия от хартия. Те си ги има в един албум тези изделия ние само трябва да ги изрежем и да ги наредим.

 

Ивелин се е родил с тегло 800 гр. Три месеца е бил в болница, а след година родителите разбират, че детето има изоставяне в развитието си. Лекарите установяват детска церебрална парализа и назначават рехабилитация. Следват 6 операции за удължаване на сухожилията. Напредъка за момчето днес е видим.

 

Даниела Митева, майка на Ивелин: Вече прави по няколко крачки самостоятелно, което е много добре за състоянието му. На този етап повече клоним към добри резултати, че ще се случат нещата нашето чудо- нашето чудо е той, ще успее да ходи сам.

 

Ивелин: Някой ден... До тогава се надявам да проходя защото иначе как ще ходя на работа, как ще ходя в тоалетна, щото може да има много голям праг или още някои по-трудни неща.

 

И Ивчо и родителите му са благодарни на Българската Коледа.

 

Даниела Митева, майка на Ивелин: Благодарни сме, че има добри хора, които помагат на хора в нужда, както на нас.

 

Ивелин: Благодаря, че ни помогнаха и дано помагат на още деца в нужда.

И още едно желание има малкия Ивелин за Коледа - да получи играчка със звукови ефекти. "БНТ"

 

видео: http://news.bnt.bg/bg/a/blgarskata-koleda-pomaga-na-malkiya-ivelin-ot-sliven

 
 

Copyright © 2008-2020 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев