Община Сливен

Обръщение на кмета на община Нова Загора Николай Грозев по повод 3 декември - Международен ден на хората с увреждания

------------------------------------
03.12.2017 / 12:00

На 3 декември отбелязваме Международния ден на хората с увреждания, официално обявен през 1992 г. от Генералната асамблея на ООН. Днес за пореден път ние засвидетелстваме нашето внимание и човешка топлина на всички Вас, които с воля и кураж, отстоявате правото си на лична изява и на достоен живот.

Този ден е още един повод за размисъл за болката и надеждата, за човешкото милосърдие и съпричастност. Изпълнен с дълбок смисъл, той носи послания за добра дума, за приятелска длан, за грижа и внимание.

Отношението ни към хората в неравностойно положение е белег за цивилизованост, който измерваме с толерантност, любов и разбиране. Знам, че нашата съпричастност не би имала смисъл, ако се измерва с доброто ни чувство и с добрите пожелания само в този ден. Затова ежедневно ние с моя екип се стремим да удовлетворим конкретните нужди на хората с увреждания. В грижата за тях място за демагогия няма. Нека всички отворим сърцата си, защото те са част от нас, от нашето битие.

С дълбока почит към вас, мили хора, приемете моето искрено уважение за силата на духа, за вечната, жива надежда, която ви крепи в живота, за упоритата всекидневна битка за устояване на човешкото Ви достойнство и място в живота.Приемете сърдечните ми пожелания за вяра в доброто! Ние сме с вас!

 
 

Copyright © 2008-2020 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев