Община Сливен

За новината, че сме най-бедни в страната и защо се стигна дотук

.........................................................
29.11.2017 / 10:33

Вчерашната „новина“, че област Сливен е най-бедната в страната отново ни облъчи с песимизъм . Тя влияе и върху нашето самочувствие.

Една кратка разходка из последните 10-15 години дават отговор защо се стигна дотук. Нека да припомним само случая с изгонването на „Язаки“, който искаше да разкрие 3500 работни места. В общината Язаки и неговите експерти очакват Лечков за последен подпис под договореното, но феноменът от Воденичане не се явява... И тогава инвеститорът духна към Ямбол.

Кольо Милевите издънки със сключването на договори за щяло и нещяло с близки нему фирми, са друг акцент в загробването на общината. Вече сме писали неведнаж за някои от тях, като например ощетяването й с 1,3 млн. лева в сферата на почистването, отразено в официален доклад на АФДИ, който отлежава в прокуратурата. А в един общ план липсата на инвестиции и проблемите в бизнеса си остават основна пречка за нашето развитие. На кметовете по места се пада трудната задача с повече енергия и предприемчивост да върнат отново Сливенска област сред първите в страната.

 

„Седмица“

 
 

Copyright © 2008-2020 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев