Община Сливен

Кольо Милев иска нагло оставки подир всичко, що е сторил на общината

.........................................................
29.11.2017 / 09:34

На пресконференция на БСП – Сливен бившият кмет Кольо Милев поиска оставката на зам.-кмета по финансите на община Сливен Румен Иванов.

Милев безцеремонно приписа на сегашното общинско ръководство провала с водния цикъл и новият иск от 4,5 млн. лева, за което бяха запорирани сметките на общината. Милев отрече всяка своя вина и обвини общинарите в лоши управленски решения.

Ето отговорът на зам.-кмета Румен Иванов, изпратен ни от пресцентъра на общината:

 

„Несериозно ми звучи точно Кольо Милев да коментира тема като финансите. Изненадан съм, че той дава оценки, защото не само не е подобрил финансите, а още повече е влошил положението. Ако аз бях на негово място, не бих имал моралното право да изляза и да говоря на сливенските граждани на фона на тези суми и задължения, които съм им оставил да плащат за поколения напред.

За мен дори е нагло да се говори по този начин, включително и да се искат оставки. При положение, че Общината беше оставена пред спиране на основните й функции – смет, ток, кредитите да станат предсрочно изискуеми, просрочени задължения - над 40 млн. лв.

Това за мен е тотална финансова некомпетентност, която води до лоши некачествени услуги за гражданите и риск за бъдещето на града.

 

Искам да припомня на сливенските граждани състоянието, в което беше Общината – над 40 млн.просрочени задължения, изискуеми кредити, забавени плащания на EVN, смет, осигуровки, изхарчени 3 млн. лв. държавни средства, изхарчени 1,5 млн. лв. чужди средства, сериозна опасност по отношение на водния цикъл да връщаме обратно 21 млн.лв. С помощта на правителството получихме сума, за да завършим водния цикъл и гражданите респективно да не връщат тези пари.

 

Съществуваха невъзстановени ДДС-та по проекти, неизгодни договори за смет за около 1,3 млн.лв., сключени договори с фирми за боядисването на стълбове, при положение,че има сключен договор с фирма, която да извършва тези дейности безплатно, а е плащано на други фирми да ги извършват.

Говорим за суми от порядъка на 300 хил.лв. - за боядисване на стълбове и не на последно място, тези 2,5млн.лв. Това не са пари, дължащи се за свършена работа, а лихви за забавени плащания. Всеки човек би могъл да си представи, какво би могло да се случи в Сливен за 2,5 млн.лв., ако бяха вложени да се направят обекти. Винаги сме говорили за това в публичното пространство, но не сме ние органът, който трябва да търси отговорност. На този етап това мога да кажа. „

 
 

Copyright © 2008-2020 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев