Община Сливен

Нова Загора бе домакин на Държавно първенство по карате

------------------------------------
27.11.2017 / 08:58

За първи път Нова Загора беше домакин на Държавно първенство по карате за кадети, юниори, девойки и младежи до 21 години от календара на Българската национална федерация карате. Спортната проява, организирана от Община Нова Загора и Карате клуб „Аякс”, се състоя на 23 ноември в Спортна зала „Младост”.

Повече от 150 участници, от 24 клуба на територията на цялата страна, участваха в престижното състезание и нямаха търпение да покажат на публиката своите умения, издръжливост и хъс за победа. Сред официалните гости на Държавното първенство по карате бяха заместник-кметът на Общината Ивайло Енев и генералният секретар на БНФК Емил Атев.

Г-н Атев изказа сърдечни благодарности на организаторите на спортната проява в лицето на г-н Ивайло Енев и сенсей Филип Божилов, като им връчи почетна статуетка в знак на признателност. Той изрази и своето удовлетворение от отличните условия, които предлага Спортна зала „Младост”, като даде заявка нашият гостоприемен град да бъде домакин и на други спортни състезания.

„Горд съм, че нашият приветлив малък град е домакин на Държавното първенство по карате за кадети, юниори, девойки и младежи до 21 години. Надявам се и в бъдеще да посрещаме отново гости и участници в други престижни спортни прояви.” – каза заместник-кметът Ивайло Енев на официалното откриване, като пожела на всички участници достойно представяне.

Името на родния ни град и на своя треньор Филип Божилов, защитиха успешно 16 утвърдени състезатели на Карате клуб „Аякс”, които са с тренировъчен стаж минимум 5 години, възпитани в спортен дух и желязна дисциплина, утвърдени победители.

Още снимки от новината

------------------------------------

 

 
 

Copyright © 2008-2021 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев