Община Сливен

На 28 ноември – нова среща с родители в МБАЛ „Д-р Иван Селимински“

болница
27.11.2017 / 09:21

„Травми, навяхвания и охлузвания” – това ще е темата на срещата с родители, организирана от МБАЛ „Д-р Иван Селимински“ на 28.11.2017г. /вторник/ в голямата зала на болницата от 11 часа. Тя ще бъде представена от Д-р Димитров от Отделението по ортопедия и травматологи

 

Охлузванията и натъртванията са сред най-честите травми при децата. На пръв поглед изглежда, че инцидентът е лек и ще мине бързо. Но дори и най-лекият случай изисква от нас да обърнем сериозно внимание и да сме правилно информирани, да знаем какво е редно да направим при всяка една от най-често срещаните ситуации.

Най-честата причина за детските травми е падането. За щастие, в повечето случай подобни неприятности отминават без сериозни последствия. Д-р Димитров ще разкаже за костите и сухожилията при децата, които съдържат много вода и органични съединения, което ги прави по-гъвкави и издържливи, отколкото при възрастните. Освен това малкият ръст и ниското тегло намаляват и омекотяват силата на удара.

При подозрения за изкълчване и счупване непременно трябва да се потърси медицинска помощ. Не се опитвайте да проверявате мястото или да се справяте сами. Добрата новина тук е, че детските мускули са нежни, костите еластични, надкостницата е плътна и затова при травма процесът на зарастване при малките деца е много по-бърз, отколкото при възрастните. Това са част от съветите в аванс.

 

 
 

Copyright © 2008-2020 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев