Община Сливен

Следващият вторник служителите на Сливенския затвор излизат на протест

------------------------------------
23.11.2017 / 13:34

Служителите на Сливенския затвор обявиха дата за протест, съобщиха от пресцентъра на ССЗБ.

От прессъобщение до медиите стана ясно, че на 28 ноември, от 12.00 часа, служители на Сливенския затвор ще протестират пред ведомството. Цветан Михайлов – председател на Синдикалното дружество при Синдикат на служителите в затворите в България е депозирал в деловодството на Община Сливен от името на дружеството уведомление, за провеждане на протестно събрание на открито.

 

Мероприятието е насочено срещу проектобюджета на Министерството на правосъдието за следващата година. На протеста са поканени служителите на следствения арест, съдебна охрана, членовете на Синдиката на лицата, работещи по трудово правоотношение в местата за лишаване от свобода, други синдикални организации и служители от сектор Сигурност, както членове на техни семейства и симпатизанти.

 

Припомня се, че в последната седмица служителите на всички затвори протестираха символично и със събрания на открито, с което ясно и категорично се обявиха за увеличаване на бюджета за специализираните дирекции „Изпълнение на наказанията“ и „Охрана“, и за изравняване на плащането за специфични условия на труд с това на служителите в МВР.

 

Министерството на правосъдието беше осъдено да плати обезщетение от приблизително 150 000 лв. с лихвите, съдебните такси и разноските за вещи лица по над 40 дела на служители на Сливенския затвор за овъзмездяване на положен, но неплатен извънреден и нощен труд, както и за полагащата им се безплатна предпазна храна за различни периоди от 2013 до 2016 година, които надзирателите очакват също да получат.

 
 

Copyright © 2008-2020 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев