Община Сливен

Диамантени и златни сватби празнуваха жителите на село Крушаре

------------------------------------
22.11.2017 / 13:46

Вече стана традиция НЧ „ИСКРА – 1929”, съвместно с Кметство с. Крушаре и пенсионерски клуб „Вечна младост”, да организира и празнува на 21 ноември – Деня на християнското семейство, златни и диамантени сватби на семейства от селото.

Тази година те бяха 4 – 2 диамантени и 2 златни, на четири прекрасни семейства: Петра и Димо Абаджиеви, Антония и Добри Динкови, Райна и Стефан Славови, Събка и Богомил Георгиеви.

В празнично украсената зала на читалището, юбилярите бяха посрещнати от Йорданка Таскова – секретар на читалището, приветствани от кмета на селото Димо Станков и председателката на ПК „Вечна младост” Йорданка Колева.

 

Скъпи юбиляри, Вашето семейство е символ на обич и взаимно разбирателство. Петдесет години съвместен живот впразник и делник, в радост и неволи, но винаги заедно, винаги един до друг. Те вдъхват вяра, че любовта и доброто не само съществуват, но и побеждават. Половин век, Вие не позволихте буря да Ви прекърши, нещастие да Ви сломи, работа да Ви умори. Днес може да признаете пред деца и внуци, че с любимия човек и колибата е рай. Можете да ги посъветвате, че за да бъде щастлив човек, са му необходими много малко неща – хляб и дом, вода и огън, любов и свобода. И, разбира се, деца, които да осмислят всичко останало! -се казва в поздравителният адрес на кмета.

Юбилярите получиха и скромни подаръци. Представена бе презентация за техните семейства. С много песни, изпълнени от женската фолклорна група, и танци тържеството продължи до късно вечерта.

Да са живи и здрави юбилярите и дават пример на младите за обич, разбирателство и мъдрост в семейните отношения.

Още снимки от новината

------------------------------------
------------------------------------

 

 
 

Copyright © 2008-2020 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев