Община Сливен

Петима задържани при полицейска акция в Сливен... Установиха водачи да шофират след употреба на алкохол и наркотици

------------------------------------
20.11.2017 / 11:49

С петима задържани завърши операция на полицията в Сливен по установяване на лица, занимаващи се с производство и разпространение на наркотични вещества. Акцията е проведена на 18 и 19 ноември на територията на град Сливен. Извършени са проверки на превозни средства, питейни заведения, търговски обекти и игрални зали. В хода на акцията са задържани петима мъже на възраст 24-39 години от град Сливен. При извършените процесуално – следствени действия в тях е намерено и иззето наркотично вещество -марихуана. По случаите в РУ-Сливен са образувани досъдебни производства.

 

Трима водачи на МПС, употребили наркотици, са установени в хода на полицейска операция на 19 ноември на територията на РУ- Сливен. В село Гавраилово е спрян за проверка лек автомобил „Рено“, управляван от мъж на 28 години от град Сливен. При проверката с техническо средство той е показал положителна проба за употреба на метамфетамин. Също на 19 ноември в град Сливен е извършена проверка на лек автомобил „Алфа Ромео“, управляван от водач на 21 години от град Сливен. Проверката за употреба на наркотични вещества е показала положителна проба за канабис, амфетамин и метамфетамин. Около 22,50 часа на 19 ноември в село Самуилово е спрян за проверка лек автомобил „Сеат“, управляван от водач на 22 години от град Габрово. При проверката за употреба на наркотици той е показал положителна проба за наркотични вещества - метамфетамин и канабис.

Образувани са бързи производства.

 

Полицейски служители са установили водачи, употребили алкохол, неправоспособни и водачи с нерегистрирани превозни средства в хода на операция по безопасност на движението. Операцията е проведена в дните от 17 до 19 ноември на територията на РУ-Сливен. Регистрирани са 89 случая на нарушаване на скоростта, за които в „Пътна полиция“-Сливен са издадени електронни фишове. Образувани са две бързи производства за употреба на алкохол над 1,2 промила, едно за управление на нерегистрирано превозно средство и един на водач без шофьорска книжка, който вече има наложено административно наказание за управление на МПС. Съставени са актове на още двама водачи с алкохол под 1,2 промила, 4 неправоспособни, два акта на водачи, отказали да бъдат изпробвани за употреба на алкохол и 22 акта за други нарушения на Закона за движение по пътищата. Свалени са 7 регистрационни табели.

 
 

Copyright © 2008-2020 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев