Община Сливен

In memoriam: Отиде си незабравимият Руси Русев – поет, самодеец и спортен деятел в Котел

------------------------------------
20.11.2017 / 10:06

„Ще поискат със жест неподправен да прелеят за „Бог да прости.” Ще извикам: „Кажете наздраве! И помнете ме–млад и красив !”

На 72 години, оставил зад себе си солидно литературно творчество, в този миг на траур за Руси Русев най-точно и неподправено говорят неговите стихове. Ще липсва на Котел и на всички, които имаха привилегията да го познават, да бъдат негови приятели и другари.

Градският площад винаги ще си спомня за онзи негов глас от тонколоните на трибуната, придаващ тържественост и сила на всеки един празник. Ще остави голяма празнина във вече обезкървената котленска самодейност със своите емблематични роли в десетки театрални постановки и скечове. Ще остане без един от най изявените си солисти градската група за стари градски песни „Вида” към клуба на пенсионера в Котел.

Възобновен като негова идея след повече от 30 години, боксовият клуб ще остави младите си надежди без треньор на ринга. В активната си спортна дейност котленската боксова школа под негово ръководство създаваше майстори на спорта и републикански шампиони, а Руси остана в публичното пространство с прозвището „БОКСА”.

В по-късен етап на живота издаде няколко стихосбирки, получи признанието на гилдията и стане неин член. Дълго време списваше общинският вестник „Котленски край”, бе председател на пенсионерския клуб в Котел. Последиците от нелепа автомобилна катастрофа сломиха силния мъж, който ще липсва на всички ни. Поклон пред светлата му памет!

„Котел нюз”

 

Б.Р.: „Седмица” изказва своите съболезнования към близките и приятелите на родения в село Мокрен Руси Русев. Светла му памет!

 
 

Copyright © 2008-2020 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев