Община Сливен

Прокуратурата с шокиращи разкрития за кървавата гонка на летището в Сливен, завършила с два трупа

мкиуъ
15.11.2017 / 18:22

28-годишният Николай Филипов от Сливен ще застане пред съда съвсем скоро по обвинение в убийство по непредпазливост и неспазване на правилата на Закона за движение по пътищата.

Той е подсъдим кървавата гонка на летище "Бършен" в началото на м. г., при която загинаха младите бургазлии Невен Богоев и Галин Димов, а Драгомир Бинев получи средна телесна повреда, довела до трайно затрудняване движението на врата. Ако бъде признат за виновен, Николай може да получи от 3 до 15 години затвор. За пръв път от прокуратурата разкриха как точно се е стигнало до тежката катастрофа, отнела животите на двама млади бургазлии. Ето част от фактологията, поместена в обвинителния акт: Тримата пострадали имали интерес към автомобилните състезания. От публикации в интернет и организирана група във „Фейсбук“, преди обяд на 21.02.2016 г. тримата разбрали, че на пистата на летище „Бършен“ край Сливен, е обявено събиране на автомобили и мотоциклети и „гонки“ с тях.

Решили да отидат и около 11:00 ч. потеглили с автомобила на Невен Б. До него на предната дясна седалка пътувал пострадалия Галин Д., а на задната седалка в дясно бил пострадалият Драгомир Б. Пристигнали в района на летището около 13:00 ч. и въпреки поставените на главен път Сливен – Ямбол забранителни знаци, навлезли с автомобила на пистата. На входа на пистата, както и по самата писта, се движели множество автомобили с различна скорост и в различна посока. След като навлезли на пистата, пострадалите на предните два седалки отключили и премахнали предпазните колани.

Невен Б. продължил да управлява автомобила с невисока скорост (около 60 км/ч.) в дясната част на пистата в посока от запад на изток. Приблизително по същото време в района на летище „Бършен“ пристигнал и подсъдимият с управлявания от него лек автомобил „Мерцедес“. Той също не се съобразил с обозначения забранителен пътен знак и навлязъл с автомобила на пистата. След кратко движение по пистата и направен обратен завой, подсъдимият потеглил в посока към входа на летището (посока изток – запад), като постепенно увеличил скоростта на движение на управлявания от него автомобил до 150 км/ч.

В същото време, пред управлявания от подсъдимия лек автомобил, в дясно от него и в съща посока, се движел със скорост от около 72 км/ч и управлявания от пострадалия Невен Б. лек автомобил „БМВ“. Тогава Невен Б. е предприел внезапна промяна в направлението на движение на автомобила си с рязък завой наляво и пресичане на коридора на движение на лекия автомобил „Мерцедес“.

В момента на предприетата от страна на постардалия Невен Б. маневра, същият е бил на разстояние около 45 м. от мястото на удара. Подсъдимият възприел предприетата маневра и реагирал, чрез задействане на спирачната система на автомобила и завиване на ляво. Въпреки предприетите действия между двата автомобила настъпил удар, като челната част на автомобила „Мерцедес“ ударил страничната лява част на автомобила „БМВ“.

В резултат на настъпилото пътно-транспортно произшествие пострадалите Невен Б. и Галин Д. получили тежки, несъвместими с живота, травматични увреждания и починали непосредствено след произшествието. Подсъдимият, пътуващият с него Николай Н. и пострадалия Драгомир Б. получили по-леки травматични увреждания и били откарани за оказване на медицинска помощ в спешния център при МБАЛ „Д-р Иван Селимински“ в Сливен. Окръжен съд – Сливен е насрочил заседанието си за 17.11.2017 г.

 

флагман.бг

 
 

Copyright © 2008-2021 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев