Община Сливен

380 проверки и 41 акта са съставили горските инспектори от РДГ - Сливен за една седмица

------------------------------------
15.11.2017 / 09:43

Горски служители от Регионална дирекция по горите (РДГ)-Сливен са съставили вчера два констативни протокола за провеждането на сеч в местността „Черковна“ над Кръстова чешма край град Сливен. Нарушенията са констатирани при извършена проверка за незаконен добив на дървесина в присъствието на медии, по подаден сигнал от граждани през социалните мрежи.

 

Проверяващите са установили, че издадените позволителни за сеч в горски територии – религиозна собственост отговарят на изискванията на горското законодателство. За подотделите има одобрено план-извлечение за провеждане на отгледна сеч със съответния санитарен характер на повредените от корояди съхнещи дървета. Установени са пропуски и грешки в издадените документи и са съставени два констативни протокола с препоръки и разпореждания към отговорните лица, провеждащи сечта.

 

За миналата седмица горските инспектори от РДГ-Сливен са извършили 380 проверки и са съставили 31 акта за нарушения на Закона за горите и 10 акта по Закона за лова и опазване на дивеча.

 

16 акта са съставени на нарушители на горското законодателство само на 08.11.2017 г. при акция на екипи от горски инспектори на РДГ-Сливен на територията на Държавно горско стопанство-Твърдица. Санкциите са за транспортиране на дървесина, немаркирана с контролна горска марка и непридружена с превозен билет.

 
 

Copyright © 2008-2020 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев