Община Сливен

Служителите от Женския затвор в Сливен на протест за по - високи заплати

------------------------------------
15.11.2017 / 09:18

Служителите от Сливенския женски затвор ще се включат в протестите на своите колеги. Като началото е утре, 15 ноември и те ще носят трикольорни ленти. Това съобщи за Дарик Цветан Михайлов, член на Управителния съвет на синдиката.

Исканията им са за финансово обезпечаване на дейността на главните дирекции "Изпълнение на наказанията" и "Охрана", осигуряване на необходимите пари за основно възнаграждение, както и за допълнителните плащания за персонала, равностойни на служителите на МВР

„Протестът ще бъде прекъснат когато има резултат от нашите действия. Давам си сметка, че той не може да бъде безкраен и съм убеден, че ще бъдат сменени формите на недоволство. Протестите ще продължат със събрания пред затворите и съдебните сгради в страната и започване на ефективни действия още в първия ден на Председателството на България в ЕС през 2018 година”, каза още Цветан Михайлов.

Той изрично подчерта, че „протестните действия нямат за цел да дискредитира държавата от европейските партньори, а само законова възможност за изразяване на недоволството им”. "Дарик"

 
 

Copyright © 2008-2020 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев