Община Сливен

В село Съдиево се проведе форумът „Десет години България в Европейския съюз"

------------------------------------
14.11.2017 / 19:14

Днес, 14 ноември 2017 г., от 11:00 ч. в сградата на местното читалище в с. Съдиево се проведе дискусионен форум на тема „Десет години България в Европейския съюз /ЕС/ и българското председателство на Съвета на Европа“. Организирана от Община Нова Загора, кметство с. Съдиево и НЧ „Никола Йонков Вапцаров – 1926“ комуникационната инициатива премина под патронажа на областния управител на Област Сливен – Чавдар Божурски и бе подкрепена от Областен информационен център Сливен. Срещата се реализира във връзка с изпълнението на Работна програма за 2017 г. на Комуникационна стратегия на Република България за ЕС.

Гости на проявата бяха заместник областните управители на Областна администрация Сливен – Димитринка Петкова и Камен Костов. Г-жа Петкова откри форума приветствайки всички присъстващи. Тя акцентира на предстоящото председателство на страната ни на Съвета на Европа и шансът, който получава България за много нови възможности и реализиране на политики във всички сфери на социално-икономическия и културен живот. На свой ред кметът на с. Съдиево – Ленко Влаев, поздрави аудиторията, като подчерта, че Община Нова Загора се справя успешно с управлението на досега предоставените финансови средства по европейски програми и реализира редица проекти, с които постига поставените си цели, подобрявайки най-вече качеството на живот на своите жители.

Информационното събитие премина в рамките на два панела. В първия от тях началникът на отдел „Европейски фондове и програми“ към Община Нова Загора – Никола Николов запозна зрителите с постигнатите резултати от членството на страната ни в ЕС на общинско ниво. Бяха презентирани завършени и реализиращи се проекти, като се подчертаха ползите от тях и тяхната ефективност. Във втората част публиката се наслади на песенните и танцови изяви на децата от ЦДГ с. Съдиево, възпитаниците на ОУ „Христо Ботев“ и певческия състав към Пенсионерски клуб „Здравец“. Форумът завърши с пожелания за нови бъдещи ползотворни срещи.

 
 

Copyright © 2008-2020 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев