Община Сливен

Фейсбук „арестува“ страници на крайни русофили, заплашвали с убийства и рязане на глави

------------------------------------
14.11.2017 / 09:18

Социалната мрежа фейсбук блокира две крайни русофилски страници, в които от месеци се леят заплахи за убийства на политици и рязане на глави на несъгласни с руската политика към България. Вчера следобед бе свалена страницата „България и Русия – заедно вовеки“. Тя имаше над 65 хиляди последователи. На 10 ноември, както писа първи Faktor.bg на нея бе публикувана информация за издадени смъртни присъди на осем български политици - Едвин Сугарев, Георги Марков, Евгений Михайлов, Иво Инджев, Методи Андреев, Александър Йорданов и проф. Калин Янакиев. Пак на нея се раздаваха награди от 10 хил. лв. за отрязана глава на всеки българин, посегнал да оскверни паматенците на съветската армия у нас.

 

Около 20,30 ч снощи бе блокирана и втора страница на крайни русофили – „Русия – надежда за България“, която обединява над 55 хил. потребители. И на нея водеща илюстрация е снимка на руския президент Владимир Путин.

И двете пропагандни платформи са анонимни, но най-вероятно администраторите им са едни и същи лица. Малко преди да бъде „арестувана“ страницата „Русия – надежда за България“, на нея се появи съобщение, че фейсбук временно е спрял страницата „България и Русия – заедно вовеки“. Администраторите се жалваха, че са станали обект на атаки от соросоиди и национални предатели, но лично те не вярвали, че фейсбек ще тръгне срещу Русия, защото страната на Путин била велика. В съобщението имаше и призив да бъдат докладвани на фейсбук всички агресивни текстове на „соросоиди, глишевци, русофоби и небългари“.

 

Според информация на Faktor.bg четирима от обявените със смъртни присъди политици вече са подали сигнали до МВР и ДАНС, а ГДБОП е предприело разкриването на компютърните терористи. Днес двама от обявените за отстрел политици предстои да дадат показания пред органите за сигурност.

Впреки това скандален остава фактът, че кървавите заплахи на русофилите, които се хввалят с протекции от руското посолство в София преливаха през последните седмици от двете закрити вече страници, но нямаше никаква реакция от спец службите и администраторите на фейсбук. Мълчи и руското посолство, дали наистина стои зад тези крайни призиви за кръв и насилие. Най-зловещо и необяснимо обаче остава усещането, че заради Русия българи са готови отново да избиват българи, но този път дори и без заповеди от Кремъл. "Фактор"

 
 

Copyright © 2008-2020 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев