Община Сливен

Детска ясла №3 се включи в кампанията „Шанс за живот на малкия Алекс“

------------------------------------
13.11.2017 / 14:50

Детска ясла № 3 в Сливен се включи в каузата „Шанс за живот на малкия Алекс” със събирането на пластмасови капачки. Целта е събраните количества да се предадат за рециклиране, а със средствата да бъде подпомогната благотворителната кауза за малкия Алекс. „Искаме да дарим надежда на болното дете и да покажем, че доброто живее в нас”, каза Антоанета Тодорова, директор на яслата.

 

В събирането на пластмасови капачки се включиха децата, родителите и персонала на детското заведение. Благодарение на усърдието и нестихващия ентусиазъм на всички, днес бяха предадени голямо количество събрани капачки.

 

„Искам да благодаря на всички за съпричастността, хуманността и добрия пример за възпитание от страна на родители и персонал. Доброто е заразно и ще продължим инициативата“ – Антоанета Тодорова.

 

Александър Атанасов е на 1 г., с диагноза Спинална мускулна атрофия, генетично заболяване, несъвместимо с живота. В страни като Германия, Италия, Англия тази година одобряват официално лечението на болестта с едно експериментално лекарство - СПИНРАЗА. Това е поддържащо лечение, за цял живот, като една инжекция струва 100 000 евро. Сумата е непосилна за семейството на детето, а става въпрос за 4 инжекции на година. В другите страни след като мине процедурата за одобрение на лекарството, то се включва в списъка на финансираните лекарства от здравната каса, т.е. е безплатно за болните.

Още снимки от новината

------------------------------------

 

 
 

Copyright © 2008-2020 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев