Община Сливен

Настаняват безпризорния Иван Иванов "Призрака" в социалния дом в Твърдица

------------------------------------
13.11.2017 / 09:35

Безпризорният Иван Иванов от Сливен ще бъде настанен в социалния дом за мъже в Твърдица – съобщи областният управител Чавдар Божурски. Иванов е освидетелстван от ТЕЛК-Сливен.

Областният управител изказва благодарност на ръководителя на комисията д-р Лиляна Никифорова, както и на всички останали институции, които се ангажираха със случая. С решението от ТЕЛК лицето вече може да постъпи в социалното заведение, където ще получи адекватна грижа.

Незабавните мерки спрямо Иван Иванов, известен в Сливен с прозвищата „Призрака” и „Ръчичката”, бяха предприети преди месец и половина след сигнал до областния управител. Иванов живееше от години по улиците в града, препитаваше се от просия. По указания на Чавдар Божурски от Дирекцията за социално подпомагане извършиха проверка, която установи, че той не живее на адреса си в кв.”Надежда”, а роднините му не поддържат връзка с него. От ОД на МВР го издираха. Той бе настанен в областната МБАЛ „Д-р Иван Селимински”, където получи медицинска помощ.

На 31 август бе приет за лечение на зависимостите си от бронз и лепило в Държавната психиатрична болница в Раднево, Старозагорска област. Към момента лечението му е приключило. ТЕЛК-Сливен установи, че дългогодишното дишане на лепило и бронз са му причинили тежки поражения, заради което е трудоустроен на 80 процента.

 
 

Copyright © 2008-2020 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев