Община Сливен

Лечков за запора пред бТВ – ни лук ял, ни лук мирисал...

------------------------------------
09.11.2017 / 11:06

Община Сливен е под запор за 4,5 млн. лв. Мярката е наложена от МОСВ заради първия етап на водния цикъл на града, започнат по времето на кмета Йордан Лечков.

Според министерството извършваните дейности не отговарят на европейските и българските правила. Запорирани са сметките на общината, служебните автомобили, в това число и служебната кола кмета Стефан Радев. В същото време бивши кметове на града си прехвърлят топката и така и не е става ясно кой е отговорен за нарушенията. Според общински съветници Лечков е прекратил договора с фирмата изпълнител на водния цикъл в нарушение. „Това е долна лъжа. Вие давате дума на хора, които хал хабер си нямат – не са слагали подписи, не са носили отговорност”, категоричен е Лечков пред бТВ.

Той увери, че прекратяването на договора е довело до много по-малко загуби за общината и добави, че всички, които коментират ситуацията „трупат слава” на негов гръб. Наследникът на Лечков, Кольо Милев от БСП, смята, че по това време нито общината, нито фирмата изпълнител са имали нужния капацитет, за да изпълнят водния цикъл на града.

„Стигна се дотам, че проектът е трябвало да се прекрати, но е прекратен по несъществуващи клаузи. Договорът е прекратен заради корупционни схеми, а такава точка по това време в договорите няма”, категоричен е Милев. Той смята, че общината не е защитавала достатъчно интересите си през годините. „Факти”

 

 
 

Copyright © 2008-2020 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев