Община Сливен

На Архангеловден бе открит обновеният площад в новозагорското село Коньово

------------------------------------
09.11.2017 / 09:40

Всяка година на 8 ноември, Архангеловден, коньовци празнуват и се веселят от сърце. Повод за това е честването на празника на населеното им място в деня на техния покровител Свети Архангел Михаил.

Звънът на камбаната на едноимения храм оповестява най-хубавия и най-чакания от местните жители празник. Селцето оживява, защото този ден е специален за всички, които са родом от Коньово.

Гостоприемните домакини посрещат радушно своите близки, роднини и гости. Тази година 8 ноември беше повод за двойна радост, защото на тази дата беше официално открит и обновеният площад в населеното място. Днес той посреща своите гости с новите си слънчеви плочки, тротоарни настилки, зелени кътове и обособените места за отдих и почивка.

За да споделят специалната вечер на коньовци, официални гости на културната проява бяха: кметът Николай Грозев и неговият екип, народният представител в 44-то Народно събрание Галя Захариева и председателят на Общински съвет - Нова Загора Георги Николов. Музикален поздрав към празнуващите отправиха малчуганите от Детската градина в селото.

Свещеноиконом Иван Иванов отслужи освещаване на обновения площад, след което кметът на селото Митко Симеонов отправи приветствие към присъстващите като подчерта, че този ден е очакване, надежда, радост.

„Всеки празник е вяра във всичко онова, което можем да постигнем и в мечтите, които си позволяваме да имаме. Нека и днес бъдем заедно, усмихнати и щастливи, да си пожелаем благополучие и да се помолим на нашия закрилник Свети Архангел Михаил за здраве и благоденствие.”

Към жителите и гостите на Коньово се обърна и кметът на общината Николай Грозев. Той изрази своето удовлетворение, че Коньово променя облика си и се превръща във все по-добро място за живеене. Г-н Грозев информира, че Общинската управа възнамерява да продължи с благоустройството на селото и изрази своята молба новите придобивки да бъдат опазвани за бъдещите поколения коньовци. Градоначалникът, кметът на селото и един от най-малките жители на населеното място прерязаха трикольорната лента и плиснаха менче с вода. Първи на новия мегдан извиха пъстроцветните си хора танцьорите от ДЮФА „Загорчета”. Своя музикален поздрав поднесоха възпитаниците на ОУ „Св. Св. Кирил и Методий” и самодейците към НЧ „Св. Св. Кирил и Методий-1922” с ръководител Милена Иванова.

В края на тържествената вечер, на площада, във вихъра на танца се понесоха и възпитаниците на ТШ “All steps”, докато в нощното небе едно след друго блясваха съзвездията от сияйната заря. Веселбата завърши с кръшно хоро, на което се хванаха нетърпеливо малки и големи.

Още снимки от новината

------------------------------------

 

 
 

Copyright © 2008-2020 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев