Община Сливен

Предлагат по-висока такса смет в община Котел

------------------------------------
09.11.2017 / 09:21

По –висока такса битови отпадъци предлага общинската администрация в Котел. Предложението ще бъде гласувано на заседание на Общинския съвет.

Увеличението с 9 на сто е съобразено с принципите за възстановяване на пълните разходи на общината по предоставяне на услугата, създаване на условия за разширяване на предлаганите услуги и повишаване на тяхното качество, както и постигане на по-голяма справедливост при определяне и заплащане на местните такси.

 

Предлаганият размер на таксата за битови отпадъци за 2018г. е определен в съответствие с необходимите разходи за осигуряване услугите по събиране, извозване и обезвреждане в депа или други съоръжения на битовите отпадъци, както и за поддържане чистотата на териториите за обществено ползване. Тези разходи за 2018г. са в размер на 813 606 лв., като тяхното финансово обезпечение от събрани приходи от такса за битови отпадъци при запазване на нивото на размера на таксата ще бъде в размер на 321 252 лв., или 39,5 на сто от необходимите средства.

 

Недостигът от 492 354 лв. следва да се да се осигури за сметка на общинския бюджет от други приходи. Това налага определяне на нов размер на таксата за битови отпадъци, както и нови цени на съдовете за смет. "Дарик"

 
 

Copyright © 2008-2020 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев