Община Сливен

Започна поставянето на пътни огледала по най-опасните кръстовища в Котел

------------------------------------
08.11.2017 / 12:43

Поредна приятна изненада за всички водачи на МПС в Котел. Общината започна монтирането на изключително полезни съоръжения, чрез които ще се улесни и облекчи преминаването на автомобилите по най-невралгичните кръстовища в Котел.

Първото пътно огледало вече е факт на кръстопътя на улиците „Св. Св. Кирил и Методий” с ул. „Гранитска”, ул. „Иван Кишелски”и ул. „Иван Трошанов”. Мястото е с пресечен релеф, а подхода от „Гранитска” към „Кирил и Методий” буквално без видимост.

Всеки е изпадал в ситуация при която засилената кола от долу сече завоя и често се стига до рискови разминавания. Не са малко и инцидентите, в които не една кола е огъвала ламарините си. Монтирано на точното място от служителите на БКС под ръководството на гл. специалист инж. Тодор Недялков, огледалото е позиционирано така, че от всички посоки благодарение на леката му сферична форма да има идеална видимост за водачите и пешеходците.

Съвременници на XX-ти век припомнят, че до края на 80-те години, на това и още в-3 места в Котел е имало метални огледала, които и тогава са ставали обект на вандалски посегателства.

Скромна табела окачена под съоръжението от името на ръководството на общината умолява нас гражданите да опазим здраво и функционално огледалото, споменавайки и неговата цена в размер на 240 лв.

Още снимки от новината

------------------------------------

 

 
 

Copyright © 2008-2020 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев