Община Сливен

Кольо Милев „загрижен” за армията. Вижте как е трупал „медец” във войската

------------------------------------
08.11.2017 / 09:47

Наскоро в медиите се появи интервю с бившия кмет на Сливен, сега депутат от БСП Кольо Милев под надслов „Бюджетът не дава необходимата глътка въздух на армията”.

Връщаме лентата към 2011 г., когато „Седмица” публикува аудиозапис, в който Кольо Милев споделя откровенно как се е „грижил” за бюджета на армията и как е трупал „медец” от нея. Вижте неговото признание:

„В началото на демокрацията, някъде 90-та година бях командир на клон в Сотиря, и тогава имахме много пари. Буквално командирите си бяхме маниджъри, бях така се развърнал, че телеугоителни такива стопанства бях направил по едно време, крави бях взел там, прасета гледах, майки пчели бях взел, язовир там заредих в поделението, даже пъстърва бях събрал, картофи, домати, с какво ли не съм се хващал. Каквото се хвана винаги тогава вървеше, имаше много пари.

Парите които ги вземахме командирите, имаха право да харчат буквално колкото си искат. Медът, ако беше 4 лева на пазара, гледахме армията колко го купува - гледахме 6 лева. Нашият мед го вкарвахме, пускаме го на армията и си вземаме по 6 лева. Така беше и за месото, и за всичко. Нямаше такъв контрол и от ветеринарните – това от 90-та до 96-та някъде. После дойдох в София, 2002 г. бях в Белене на бригадата, горе долу същото. Там даваха пари, обаче почна Закона за обществените поръчки и взеха, ако не спазваме, да ни хващат постепенно за гушата с процедурите, ама примерно за полигони ти дават 400 хиляди. Имаше командири, които се стряскат. Имаше един колега от Стара Загора там, дадох му 400 хиляди и той се уплаши, не организира нищо и ги върна. На мен бяха дали 200 хиляди, изхарчих ги, лаха ма кучетата после наляво надясно, писахме туй онуй, но накрая ги изхарчих...

След туй отидох командир на бригадата в Карлово, вече всичко постепенно централизираха хората горе, и законите долу се свиха, и нямаше пари. И 2 години командир на бригада може да си, но какво като си, като нямаш пари в ръцете си и не разполагаш с тях...”

В годишна данъчна декларация преди време Кольо Милев декларира 4-5 апартамента и две ателиета, от заплати... Децата му също имат поне по едно жилище...

Коментарът оставяме на читателите.

 

Георги Вл. ПОПОВ

 

 
 

Copyright © 2008-2020 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев