Община Сливен

Полицията в Сливен отбелязва своя професионален празник

...............
07.11.2017 / 14:36

На 8-ми ноември българската полиция отбелязва своя професионален празник-Денят на св.Архангел Михаил.

Честването на тази дата е въведено през 1924 година по инициатива на софийския градоначалник - О.З. подполковник Георги Кисьов. За определяне на светеца-патрон на полицията е потърсена консултация от Светия синод. Писменото мнение на Митрополит Стефан изяснява следното:

“Всички ангели, които са отредени да се борят за мира и правдата, за реда и справедливостта се намират под началството на великия Архистратег Михаил. Този празник, който олицетворява и на небето ред, власт и дисциплина и царуване на истината, правдата и любовта, много подхожда за патронен празник на полицията, която има за цел да се грижи за реда, спокойствието, сигурността и спазване на законите в страната, чрез които се гарантират животът, имотът и свободата на гражданите”.

С поднасяне на венци в памет на полицейски служители, загинали при изпълнение на служебния си дълг, на паметника на Хаджи Димитър и тържествено събрание Областната дирекция на МВР в Сливен отбеляза своя професионален празник.

В тържествения ден уважение към работата по полицейските служители и техния празник засвидетелстваха областният управителна област Сливен Чавдар Божурски, заместник кмета на община Сливен Румен Иванов и директора на ТД ДАНС Николай Чиликов.

„От вашият професионализъм, принципност и честност зависи авторитетът на ведомството, спокойствието и сигурността на всеки един гражданин и на нашите семейства. Именно вие сте стражът на законност и поради това очакванията към вас са големи. От ефективността на вашата работа зависи да оправдаем очакванията на обществото. Имаме сили и воля за това!” с тези думи старши комисар Димитър Величков, директор на областната дирекция на МВР в Сливен, се обърна към всички полицейски служители. Той изказа благодарност за постигнатите добри резултати, което нарежда Дирекцията н едно от челните места в страната. Благодари на семействата на полицаите, за тяхната обич и подкрепа.

С нестихващи аплодисменти беше посрещнато обръщението на областния управител г-н Чавдар Божурски - полицай от кариерата и до скоро начело на областната дирекция на МВР в Сливен. „За мен беше чест да слушам от това място хора като ген. Ганев, Иван Кръстев, Кольо Стоев, Янко Янков, Велико Вълчев, и естествено ген. Манчев. В същото време имах честа и удоволствието да работя и да се уча от хора, които бяха с едно ДНК. ДНК на ченге! Така че утре е празникът на всички нас, които сме с едно и също ДНК.” С тези думи Чавдар Божурски честити празника на сливенските полицаи и им пожела живот и здраве.

Директорът на териториалната дирекция на ДАНС Николай Чиликов, също дългогодишен полицейски служител, пожела на своите колеги здраве, професионални успехи и най-вече да бъдат себе си.

Поздравителен адрес от името на кмета на община Сливен Стефан Радев беше прочетен от неговия заместник Румен Иванов. В него се казва: „Като кмет на община Сливен изразявам благодарност за приноса на полицията в утвърждаването на законността и обществения ред, необходими за защита на интересите на гражданите”.

На тържественото събрание 76 полицейски служители на ОДМВР-Сливен бяха наградени с „Писмена похвала” със заповед на Директор и началници на районни управления. Четирима служители бяха повишени в длъжност.

Получени бяха благодарствени писма от управителя на „Общинска охрана и СОТ-Сливен” Петко Чолаков и граждани на Сливен. В едно от писмата г-жа Ненова казва: „ Изказвам своята благодарност към професионалните и достойни хора, работещи в ОДМВР-Сливен. Не мога да посоча имената на служителите, но съм благодарна за доказаната професионална етика и високо ниво на компетентност. На всички полицаи пожелавам много здраве, щастие и още по-високи успехи в бъдещите начинания.”

Още снимки от новината

...............
...............

 

 
 

Copyright © 2008-2021 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев