Община Сливен

Александра Иванова: Има ли „стопани“ сградата на ул.“Стефан Караджа“2 в Сливен?

------------------------------------
07.11.2017 / 09:31

Удивително е безхаберието и безочието на някои хора в този град по отношение на сградата, намираща се на адрес: ул.“Стефан Караджа“2 в Сливен!

Предполагаме, че сливенци се досещат за коя сграда иде реч.

В същата са двете общински дружества ДКЦ-2 и Дентален център. Логично е да се досетите, че съответно си имат и управители, които получава доста добри заплати. Тази сграда има четири входа и един действащ асансьор.

Проблемите около здравния център , в който работят специалисти от всички сфери на здравеопазването (и си плащат редовно наемите), не са от сега, нито от година, две, три или четири.

Но по всичко личи, че дали Община, дали управители, си затварят очите за редица висящи с години проблеми- проблеми и на мед. персонал, на потребители(пациенти). Проблемите са много- като започнем от нуждата от спешно саниране на окаяната сграда, лошото състояние на тоалетните помещения (особено в Денталния център), единствения работещ асансьор от времето на тоталитаризма през миналия век…А какво да кажем за мръзнещите десетки пациенти през зимата, които всеки общинар може спокойно да срещне по коридорите на „ЗДРАВНОТО“ заведение ( с предимство за по-ниски температури са последните два етажа).

Днес, на капак на цялата мизерия в това здравно заведение и предвид безотговорността, която с просто око ще се види отстрани, дали на Община или някой управител, търкащ „горещ“ стол, за пореден път наши читатели ни изпратиха снимки за още един проблем.

На снимките ясно ще видят гражданите неправилно паркирани коли на входа и изхода на паркинга зад ДКЦ. Няма знаци, няма маркировка, а именно оттам влизат и излизат линейките. Паркингът е за работещите в сградата доктори, мед. сестри, лаборанти и прочие, които си плащат като поп наемите и всички останали консумативи.

Добре. Оставете тези „кожодери“- докторите. Ами оттам минават линейките. И да не забравяме, че Центърът за хемодиализа е в ДКЦ-2.

Днес, очевидци разказаха, че заради неправилно паркираните коли, служители са разтоварили необходими консумативи от линейката на метри от входа.

Не е за първи път, когато екипи АГ по същата абсурдна причина, не успяват да отреагират на спешни раждания.

Няма знаци, няма маркировка. Няма точно обособени паркоместа за работещите в двете общински дружества в сградата на „Стефан Караджа“ 2. Никой не е наясно и къде точно трябва да паркират колите си пациентите, а за линейките и дума да не става.

И друго: Не е възможно един асансьор да обслужва шест етажа- приземен и пет- с кабинети и амбулатории, рентген, аптека и прочие, при положение, че съществуват други два асансьора, които не работят.

На всичкото отгоре Денталният център не плаща за поддръжка на единствения асансьор в сградата, а на етажите на същия център има кардиологични, АГ центрове и амбулатория. Денталният център няма и охрана, независимо че всеки кабинет е оборудван за хиляди и десетки хиляди бг лева.

Двете дружества ДКЦ-2 и Дентален център са на печалба, а всъщност някои се стискат за нормални тоалетни помещения, за асансьор, за охрана и паркинг.

Та ще дадем един простичък съвет на някои от медицинските екипи в „сивата“ сграда на „Стефан Караджа“2:

Не дай си Боже, се повтори ситуация с родилка или с пенсионер за ЕКГ, мятате пациента/пациентката на гръб като в доброто старо време и тичате от линейката към входа, от входа по стълбите, ако единственият асансьор не е в изправност и…така…като с мях с вино по „Хайдушките пътеки“ нагоре.

Е, все пак, нали управителка ни се похвали, че при една от авариите на единствения работещ асансьор в здравното заведение, успяла да изяде един килограм ябълки.

Та сега се питаме за колко време се изяжда в асансьор едно кило ябълки? Ами ако нямаше ябълки? Ами ако беше възрастна дама със сърдечни проблеми? А ако беше малко дете с родител? А ако беше родилка? Толкова много „АКО….“

"Докторлъка" свършва там, където започва алчността.

Има ли „стопани“ сградата на ул.“Стефан Караджа“2 в Сливен? "Наблюдател"

 

 

Още снимки от новината

------------------------------------

 

 
 

Copyright © 2008-2020 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев