Община Сливен

Ден на отворените врати в ОД на МВР-Сливен по повод предстоящия празник на българската полиция - 8 ноември

------------------------------------
06.11.2017 / 15:38

Днес вратите на Областната дирекция на МВР и на Районното управление бяха широко отворени за четвъртокласниците от всички учебни заведения в град Сливен.

Инспектори от „Детска педагогическа стая” посрещнаха децата, показа им сградата, различните служби, обясниха им в какво се състои работата на цивилните и униформени полицаи. В хода на обиколката децата придобиха знания за полицейската професия, за различните видове полицаи и техните отговорности.

За да засилят интереса на децата към тази трудна и отговорна професия, служители от Специализираното тактическото звено за бързи действия позволиха на малчуганите да се докоснат до част от полицейското оборудване. Бяха раздадени защитни шлемове, палки, щитове и белезници, които вдигнаха градуса на емоциите и провокираха задаването на множество въпроси от страна на децата. Интересният диалог помогна за утвърждаване ценностното отношение на децата към закона и законосъобразното поведение. Учениците разбраха, че освен правата, които има всеки човек, той трябва да бъде отговорен за поведението си към своите близки, приятели и обществото като цяло.

 

Още снимки от новината

------------------------------------

 

 
 

Copyright © 2008-2020 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев