Община Сливен

Променят местните данъци и такси в Твърдица

------------------------------------
06.11.2017 / 14:36

Община Твърдица уведомява всички заинтересовани лица, че е изготвен и публикуван. на интернет страницата на общината Проект на Наредба за изменение на Наредбата за определянето и администрирането на местните такси и цени на услуги на територията на Община Твърдица. Всички заинтересовани лица могат да подадат предложения и становища в срок до 30 дни от публикуване на настоящето съобщение в информационния център на общината. Какво налага приемането на изменението на подзаконовия нормативен акт?

За разлика от голяма част от общините услугите свързани с таксата за битови отпадъци на територията на Община Твърдица не се възлагат на други лица, а се извършват от самата община. Така на практика тя събира и извозва генерирани от собствени имоти битови отпадъци и за тези услуги заплаща такса битови отпадъци на себе си. За да не се стига до този парадокс следва да бъде отнесена към категориите лица освободени от такса битови отпадъци по реда на чл.8,ал.6 от ЗМДТ.

Цели се да се намали административната тежест, както и да се спестят средства на общинската хазна. Проектът за изменението на Наредбата за определянето и администрирането на местните такси и цени на услуги на територията на Община Твърдица не изисква нови финансови или други средства.

 
 

Copyright © 2008-2020 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев