Община Сливен

Катастрофите в Сливенско намаляват, расте броят на убитите на пътя

------------------------------------
06.11.2017 / 09:25

Значително намалява броят на катастрофите в Сливенска област, но се увеличава броят на убитите. 762 пътни произшествия са регистрирани от началото на годината до сега в Сливенска област. През същия период на миналата година, пътните инциденти са били 1042. Тежките катастрофи са 154 с 30 убити и 178 ранени, докато през 2016 г. ранените са били 196, тежките катастрофи 139, а броят на убитите е нараснал с 9. Пътните произшествия с пешеходци са 47 с един убит и 30 ранени. При велосипедистите регистрираните пътни произшествия са 6, няма убити, 5 са ранените.

Като основна причина за пътните произшествия са отнемане на предимство и превишена скорост, както и несъобразяване на скоростта с условията на пътя и атмосферните условия. Произшествията в населени места са двойно повече от тези извън тях, но поради по-високата скорост на междуселищните пътища и магистралите смъртните случаи са повече. Това заяви пред Дарик началникът на КАТ Сливен гл. инспектор Илиан Николов. Специализираните операции ще продължат. Пътните полицаи ще проверяват водачите в населените места, и в малките часове на деня и в почивните дни. Двойно повече са издадените електронни фишове, уточни гл. Инспектор Николов.

През същия период на миналата година са издадени 9807 електронни фиша, до момента техният брой е 15 446.

„Резултатите показват, че явно не само санкционирането на водачите е достатъчно за намаляване на пътния травматизъм”, каза началникът на КАТ. По думите му е необходимо гражданска отговорност и самоконтрол от страна на шофьорите, особено сред младите водачи. "Дарик"

 
 

Copyright © 2008-2020 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев