Община Сливен

Заместник-министър представи в Сливен Българското председателство на Съвета на Европейския съюз

------------------------------------
02.11.2017 / 19:00

Заместник-министър Моника Панайотова представи в Сливен Българското председателство на Съвета на Европейския съюз през 2018 г. Това стана по време на среща „Инвестиционният план за Европа – възможностите за Сливен и региона“, която се проведе днес в зала „Май“.

 

Според Панайотова председателството ще бъде в отговор на потребностите на гражданите и бизнеса.

 

„България ще има отговорната роля, в рамките на 6-месечния период, да придвижва максимално висок обем законодателни инициативи и досиета. Ние разчитаме на нашите секторни дипломати, които имат своето представителство в Брюксел и притежават мрежа от контакти. Надяваме се в края на юни да отбележим едно запомнящо се българско председателство“, каза Моника Панайотова.

 

Присъстващите се запознаха с възможностите за получаване на помощ и представяне на проекти чрез Европейския фонд за стратегически инвестиции, Европейския портал за инвестиционни проекти и Европейската инвестиционна банка.

 

„Искаме още веднъж да посочим възможностите, които дава Европа, да покажем ролята и възможностите пред България чрез Инвестиционния план за Европа, да следваме трите послания на Българското председателство–консенсус, конкурентноспособност и кохезия. Надявам се всеки един от вас да си тръгне с повече идеи за бизнес и повече контакти“, каза кметът на Сливен Стефан Радев.

 

Сред гостите на форума бяха още евродепутатът Владимир Уручев, народният представител Десислава Танева, заместник-областният управител Камен Костов, представители на институции и бизнеса в Сливен. Владимир Уручев обяви, че открива приемна в нашия град.

Още снимки от новината

------------------------------------

 

 
 

Copyright © 2008-2020 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев