Община Сливен

РБ „Сава Доброплодни” се включи в информационната кампания „Time to move” на консултантската мрежа ЕВРОДЕСК

------------------------------------
02.11.2017 / 12:57

Регионална библиотека „Сава Доброплодни”-Сливен се включи в информационната кампания „Time to move” като част от националната мрежа на ЕВРОДЕСК в рамките на двугодишен договор между фондация „Глобални библиотеки - България” и Център за развитие на човешките ресурси за разпространяване на информация за младежката платформа на ЕС - ЕВРОДЕСК.

ЕВРОДЕСК е най-голямата европейска информационно-консултантска мрежа, предназначена да обслужва млади хора в цяла Европа. Създадена по препоръка на Европейската комисия, ЕВРОДЕСК предоставя актуална информация относно възможностите за доброволческа служба, работа, обучение, пътуване, стажове, състезания, конкурси и други алтернативи на образование и обучение за младите хора. Фондация „Глобални библиотеки - България” ще осъществява тази дейност в партньорство с Регионална библиотека „Сава Доброплодни”- Сливен.

На 31.10.2017 г., в навечерието на Деня на народните будители, в Регионалната библиотека се състоя първата среща с младежи по проекта. На младите хора беше представена презентация за Евродеск и кампанията „Time to move” по програма Еразъм+, като основната цел е да се разширят възможностите за пътуване и обучение на младежи, финансирани по различни програми и да се отбележат 30 години от програма Еразъм+. Младежите получиха флаери с информация за платформата ЕВРОДЕСК и Европейския младежки портал. За тях беше организирана и играта – „Опознай Европа, потърси информация за определена държава , събери факти за програмата.”

Регионална библиотека „Сава Доброплодни”- Сливен работи съобразно приетите принципи за младежката информация, като напълно безплатно предоставя на младите хора информация и консултации, от които те се нуждаят, за да бъдат пълноправни и активни европейски граждани.

 
 

Copyright © 2008-2020 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев