Община Сливен

Спортно училище "Димитър Рохов" посрещна бесарабски българи от гр. Болград

------------------------------------
01.11.2017 / 14:10

Спортно училище "Димитър Рохов" посрещна бесарабски българи от гр. Болград, участници в проекта "Знаещи и можещи млади европейци", който се реализира по Програма "Еразъм +".

Младежите от Украйна бяха посрещнати топло и в други партньорски училища, както и в семейства на български домакини.

12 – те деца са от болградската гимназия „Георги Раковски“, ученици от 10 и 11 клас. Те придобиха много добри впечатления от Сливен, от училищата, които посетихме и от връстниците си тук, сподели в интервю за Радио Сливен Нет една от ръководителките Наталия Късса.

Вадим Мержев – ученик от 10 клас в гимназия „Георги Раковски“, разказа, че се запознал с много интересни хора, а часовете преминали „не като обикновени уроци, а с формално и неформално обучение“. Посетили музеи, както и висши училища в страната, откъдето са получили покани да продължат образованието си. Вадим призна, че обмисля вариант да продължи да учи в България по специалността „Информационни технологии“.

Дарина Русева също е ученичка от 10 клас в болградската гимназия, носеща името на Раковски. „Радвам се, че дойдох тук, това ми даде нови знания и познанства, приятно бе да общуваме с хората тук“, сподели впечатленията си Дарина. Тя разказа, че танцува български народни танци и свири на китара. Мечтата й е да стане хореограф и затова обмисля да продължи образованието си в България и оттук да покори световни сцени.

Младата украинка е силно впечатления от видяното в ППМГ „Д. Чинтулов“ в Сливен, от руския център и музея в училището и от общуването със своите връстници.

Още снимки от новината

------------------------------------
------------------------------------

 

Радио "Сливен нет"
 
 

Copyright © 2008-2020 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев