Община Сливен

Зам.-министърът на труда и социалната политика Султанка Петрова възхитена от Общностния център в Сливен

------------------------------------
06.10.2017 / 15:55

Заместник-министърът на труда и социалната политика Султанка Петрова посети днес Общностния център в Сливен. Тя се запозна с екипа, материалната база и наблюдава методически занимания с децата.

„Впечатлена съм от новата сграда, от уютното и подредено жилище. Мисля че трябва да показваме добрите примери. Трябва да вървим в тази посока – хората, които имат нужда да бъдат подкрепени точно по такъв начин. Надявам се тези услуги да достигнат до хората, които имат нужда, най-вече да се използват ползотворно и с отговорност към местната общност”, заяви Султанка Петрова

 

Зам.-министърката изрази своята убеденост, че когато всеки един български гражданин почувства подкрепата от страна на държавата, на местната власт, той би се чувствал по-удобно и по-спокойно в собствения си град. Султанка Петрова днес е в Сливен за участие в работна среща-дискусия в областта на демографските и социални проблеми.

 

Пепа Чиликова, заместник-кмет на община Сливен посочи, че нараства броят на децата и техните семейства в неравностойно положение, които са потребители по този проект и получават подкрепата от Общностен център-Сливен.

 

Центърът започна дейността си на 1 декември 2016 г. Специалистите работят с деца до 7- годишна възраст и техните семейства. Дейностите са по проект „Предоставяне на интегрирани услуги за ранно детско развитие в Общностен център за деца и семейства Сливен”. Проектът е финансиран от ОП „Развитие на човешките ресурси”, съфинансирана от Европейския социален фонд. Неговата стойност е 588 565 лв., като националното финансиране е в размер на 88 284 лева. Продължителността на изпълнение е 29 месеца.

Още снимки от новината

------------------------------------
------------------------------------
------------------------------------

 

 
 

Copyright © 2008-2020 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев