Община Сливен

По настояване на кмета Стефан Радев ще се промени визията на новата площадка пред ПМГ „Добри Чинулов“

сн. "Фейсбук"
29.09.2017 / 14:21

Кметът на Сливен Стефан Радев разговаря с изпълнителя на проекта за облагородяване на градинката пред ПМГ „Добри Чинтулов“. Той настоя да се промени визията на площадката заради асоциация с чужди символи.

„След като се запознах с възникналия казус, проведох разговор с директора на училището и изпълнителя. Въпреки, че Община Сливен няма отношение към облагородяването на тази площадка, настоях и пред двамата да бъде променен общия вид, за да няма асоциации с чужди символи“, каза кметът.

По информация на изпълнителя проектът не е завършен. На мястото ще бъдат поставени пейки и осветление, ще се извърши и озеленяване.

Изграждането на площадката е гражданска инициатива, по идея на Обществения съвет в училището. Изготвянето на проекта е възложено от гимназията. Община Сливен няма отношение към процеса на подготовка и реализиране на дейностите. Площадката е общинска собственост, която се стопанисва от училището. През 2003 година е предоставена за ползване на трите гимназии, които делят общ двор. „За облагородяване на зелени площи не се изисква разрешение за строеж“, поясни главният архитект на Община Сливен Лора Йовчева. По информация от гимназията, там е проведен конкурс за проект на градинката и одобрен от комисия с преподаватели.

„Искам да поздравя учениците за тяхната инициативност и не бива да позволяваме подобни недоразумения да прекършват желанието у тях да променят света. Нека не забравяме, че най-важни са децата. Надявам се педагогическият персонал да изговори с учениците правилно ситуацията, за да не остава у тях горчивина от негативизма, която се изля по техен адрес“, допълни Стефан Радев.

 

 
 

Copyright © 2008-2020 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев