Община Сливен

С близо 100 участника Сливен ще бъде домакин на традиционното закриване на колоездачните маратони

------------------------------------
29.09.2017 / 13:36

Традиционното Закриване на активния сезон на колоездачните маратони в България ще се състои за 15-та поредна година с домакинство в гр. Сливен.

На 30 септември – събота, близо 100 участника ще потеглят от Сливенски Минерални бани по маршрут през гр. Сливен, Бяла, Новачево, Градско и Жълт бряг, Твърдица, Казанлък, Стара и Нова Загора и финал отново на баните – в бистро „Омега”.

 

През последните 4 години броят на участниците не е слизал под 100. Тази година също доближаваме тази бройка, макар че се наблюдава известно отстъпление при участието на близките градове: Ямбол, Стара и Нова Загора. 8-те участника от страна на домакините от Сливен, също могат да се счетат за неотговарящи на потенциала на нашия колоездачен град. Най-вече на фона на все по-масовото използване на велосипеда за разходки в града и тренировки в околностите от много нови привърженици на този екологичен и здравословен начин на придвижване. Рано или късно, все повече от тези нови наши колеги ще обърнат поглед към колоездачните маратони, каквато е и тенденцията в цял свят.

 

Колоездачните маратони – т.нар. „бревети”, предлагат членство и участие в календара на Международната организация Audax Club Parisien, в която България членува от 1999 г. Квалификациите от 200, 300, 400 и 600 км. дават право на участие в многобройни супер коло-маратони от 1200+ км по цял свят, най-известният от които е „Париж-Брест-Париж”, считан за най-старото колоездачно състезание в света, първообраз на Тур дьо Франс.

 

В наши дни тези колоездачните маратони нямат състезателен характер. Съгласно Член 12 от Регламента: „…Тези бревети не са състезания и не се извършва класиране.” Съгласно Член 5 от Регламента:: „Всеки участник се счита за тръгнал на индивидуално пътуване... ”

 

Стартът е в 7:00, а колоната се очаква да премине по бул. „Ст. Караджа” между 7:20 и 7:40 ч. Участието в проявата е възможно само след предварителна регистрация. Ако има желаещи да се включат без регистрация на първия етап Сливен-Бяла, то те не бива да карат пред регистриран участник, а трябва да застанат зад медицинския автомобил в края на колоната. В противен случай, участникът, допуснал пред себе си нерегистриран колоездач, може да бъде санкциониран съгласно Регламента.

 
 

Copyright © 2008-2020 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев