Община Сливен

Митнически служители демонтираха нелегален казан за ракия в село Драгоданово

------------------------------------
29.09.2017 / 11:45

Митнически служители от отдел „Митническо разузнаване и разследване“ към Митница Бургас откриха нелегален казан за ракия в работен режим. Съоръженията са демонтирани и задържани, а срещу собственика на обекта ще бъде съставен акт за установяване на административно нарушение.

На 26 септември 2017 г. митническите служители извършват проверка в дерегистриран СМОД (специализиран малък обект за дестилиране) на територията на село Драгоданово, община Сливен. Обектът е бил собственост на местна кооперация, но е продаден на трето лице и към момента на проверката няма валидна регистрация като специализиран малък обект за дестилиране.

Митническите служители откриват в обекта две инсталации за дестилиране на алкохол с вместимост по 250 литра, заредени със суровина и в работен режим, като фактическото дестилиране на алкохол е било пред започване.

Собственикът на обекта не е представил необходимото удостоверение за регистрация, според изискванията на Закона за акцизите и данъчните складове /ЗАДС/.

Съоръженията са демонтирани и задържани от митническите служители. В ход е процедура по съставяне на акт за установяване на административно нарушение.

В случая глобата по ЗАДС е от 1 000 до 3 000 лева за физическо лице. "Фокус"

 
 

Copyright © 2008-2020 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев