Община Сливен

Тази неделя Кукленият театър в Сливен представя "Огнивото"

------------------------------------
29.09.2017 / 11:41

Тази неделя, 1 октомври 2017г, от 11.00 часа, в салона на ДКТ- Сливен, малчуганите ще имат възможност да гледат спектакъла "Огнивото" по едноименната приказка на Ханс Кристиян Андерсен.

 

Приказката поставя много важен въпрос. Парите или любовта! Носят ли щастие несметните богатства, които огнивото дарява или ни праща само нещастия и беди. И готови ли сме за предизвикателството на съдбата. Когато простото, бедно момче се вижда с много пари, то се променя, става нагло, високомерно и разхитително. То не отстоява на обещанието си и не дава огнивото на бабата. Измамената вещица иска да си отмьсти и да си върне огнивото за да върне сили и младост. Тя хитроумно му отнема богатството, кара го да се влюби до полуда в принцесата, опитва се да настрои царя да го убие. Войникът преминава тези три кръга на ада и израства.

 

Опитали сме се героите да са атрактивни и смешни. Представлението е изградено в стил комедия дел арте. Вещицата се преобразява пред зрителите в различни персонажи, за да заблуди войника и да заплете интригата,Кучето пазач е приказно огромно, кралят е гротескно дебел. Любовните срещи са и малко смешни, а краят е, разбира се, щастлив.

 

 

 

Драматизация-Юрий Дачев

 

Режисьор-Бисерка Колевска

 

Сценография-Свила Величкова

 

Музика-Петър Цанков

 

Участват: Ангелина Русева,Евгения Ангелова,Борис Георгиев,Петромил Денев

 

 
 

Copyright © 2008-2020 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев