Община Сливен

61 екипа издирват над 6000 деца, отпаднали от училище

------------------------------------
29.09.2017 / 09:23

61 екипа, сформирани в Сливенска област са проверили 6325 деца, за да изпълнят нареждането на просветното министерство. Тяхната задача е да установят къде се намират децата в момента и да ги върнат в училище, заяви пред Дарик началникът на Регионалното управление по образование в Сливен Бисерка Михалева.

Целта е да се актуализират списъците и да се види кои деца са заминали в чужбина, кои са в България, но са си сменили адреса. 680 от проверените деца, се оказва, че са били припознати по-късно от бащите си. По брой отпаднали от училище деца областта е на трето място в страната, но при брой от глава на населението е на първо, коментира още Михалева.

По думите на Илонка Толева, старши експерт по приобщаващо образование и координатор на екипите основната причина децата да не ходят на училище е неграмотни родители, ранни бракове, не- малък е процентът и на децата, заминали с родителите си в чужбина. Резултатите от работата на екипите ще станат ясни в средата на октомври. Тогава ще стане ясно и колко ученици са се върнали в училище. "Дарик"

 
 

Copyright © 2008-2020 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев