Община Сливен

Предлагат оперния певец Камен Чанев за почетен гражданин на Сливен

------------------------------------
28.09.2017 / 09:45

Редовно заседание на Общинския съвет ще се състои на 28 септември 2017г., от 9 часа, в заседателната зала на община Сливен. В предварителния дневен ред на сесията са включени за разглеждане и решение 36 предложения, внесени от кмета Стефан Радев и общински съветници. Това съобщи пред журналисти председателят на Общинския съвет Димитър Митев. В редовната пресконференция на ръководството на Общинския съвет взеха участие заместник-председателите Деян Дечев и Кирчо Димитров, както и Радослав Кутийски, председател на постоянната комисия по опазване на околната среда, туризъм, селско и горско стопанство.

 

Ще се гласува предложение на комисията по символика за удостояване със званието „Почетен гражданин на Сливен" оперният певец Камен Чанев.

 

Роденият в Сливен Камен Чанев е най-известният български тенор зад граница. Покорил е сцените на „Арена ди Верона”, виенската „Щатс опера”, „Театро Ла Фениче”, „Дойче опер” – Берлин, „Театро Лицео” – Барселона, и много други световни оперни театри, където името му е добре познато.

 

Предложено е с почетното звание да бъдат удостоени също тазгодишният носител на наградата „Добри Чинтулов" актьорът Ивайло Христов и проф. Красимир Иванов, ректор на Медицинския университет във Варна. Ще се разгледа рутинна промяна в Наредбата за базисните пазарни цени на общински жилища и базисните наемни цени на нежилищни недвижими имоти на община Сливен.

 

На 12 септември се проведе публично обсъждане на Отчет за приходите и разходите на бюджета на Община Сливен за 2016 година. Отчетът ще бъде разгледан и гласуван на предстоящата сесия, посочи Митев. Предстои изменение на бюджета за тази година, във връзка с промяна на възнагражденията на учителите в детските градини. Сесията ще гласува избор на временно изпълняващ длъжността управител на „Обреден комплекс", както и предложение за обявяване на конкурс за директор на общинското дружество.

 

В дневния ред на сесията има включени 9 предложения, свързани с откриване на процедура за концесия за езерата край село Мечкарево. Радослав Кутийски посочи, че предложението на кмета е законосъобразно и общината действа в ролята на добър стопанин. Той изрази мнението на любители риболовци, които практикуват хобито си на това място, когато има забрана за риболов в реките по време на размножителния период на рибите. Според тях това предложение трябва да се дискутира, като се има предвид, че са положили грижи за зарибяване на езерата, каза Кутийски.

 

И на тази сесия ще се разглеждат рутинни въпроси, свързани с разпореждането с общинско имущество, отпускането на финансови средства за културна и социална дейност и други.

 

През месец октомври ще се състоят 2 сесии – редовна на 17 октомври и тържествена сесия по повод празника на Сливен – на 25 октомври, каза още председателят на Общинския съвет. "Канал 6"

 
 

Copyright © 2008-2020 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев