Община Сливен

С традиционния „Есенен салон” започват проявите за празника на Нова Загора

------------------------------------
27.09.2017 / 15:44

С XII издание на традиционния „Есенен салон” започват проявите за празника на Нова Загора. 14 октомври, Петковден. За поредна година галерия „Руси Карабиберов” показва най-нови творби на дванадесет художници: Светла Стоянова, Мариян Дзингаров, Иван Стоянов, Димона Наскова, Данаил Николов, Станимир Желев, Консто Касабов, Димитър Чорбаджиев, Недко Пенев, Вадим Ряховски, Пламен Кирилов, Маня Манева и Йордан Мъжлеков. Всяка година тази изложба е своеобразен празник на оригинални творчески решения, винаги разнообразна стилистика и колорит, емоционални и запомнящи се послания.

Културната проява беше уважена и от заместник-кмета Светла Стоянова и началника на отдел „Култура, медийна политика и интеграция на малцинствата” Станимира Кънчева. Иван Стоянов, уредник на Художествена галерия „Руси Карабиберов”, приветства късните посетители, любители на изкуството и представи авторите на творбите.

 

Зам. кметът поздрави присъстващите, като изрази радостта си, че галерията лъха на живот и топлина. „Радвам се, че за пореден път експозицията „Есенен салон” ни събира заедно в навечерието на празника на Нова Загора. Това е първата проява, която поставя началото на двуседмичната богата културна и спортна програма, посветена на 14 октомври, Петковден – празника на града.”

Заместник-кметът Светла Стоянова използва приятния повод, за да награди талантливите деца на Студио „Дъга”, взели участие в международни художествени изяви. Диплом за лауреат и почетни дипломи за своите творби в Дванадесетия международен конкурс за живопис и графика на моята земя 2017 г., провел се в гр. Минск, Беларус получиха: Магдалена Георгиева, Карина Велинова и Елица Колева.

 

За участието си в Единадесетия международен художествен конкурс „Дъга” – „Да обичаме планетата Земя 2017” от Куртеа де Аргис, Румъния бяха отличени – Иван Стоянов с диплом за преподавател, сребърен медал, втора награда - за Денислав Стоянов и специална награда за София Таукчиева. Андония Спасова, директор на ОШИ „Илия Аврамов”, потопи присъстващите в релаксиращата музика на пианото, така че те – с чаша вино в ръка, разгледаха с наслада изложените платна, за да усетят красотата, вдъхновението, особената спокойна топлина и лежерност, която лъхаше от платната уловили нежността на последните слънчеви лъчи. "Дарик"

 
 

Copyright © 2008-2020 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев