Община Сливен

Община Сливен отпуска финансова помощ на 12-годишния баскетболист Стилиян Колев

------------------------------------
27.09.2017 / 08:51

Да бъде отпусната финансова помощ от Община Сливен за лечението на 12-годишния перспективен баскетболист Стилиян Колев ще гласуват общинските съветници на редовното си заседание на 28 септември. Предложението не е включено в предварителния дневен ред на сесията, но ще бъде внесено от Комисията по здравеопазване, съобщи председателят на ОбС Сливен Димитър Митев.

 

Стилиян Колев е състезател от БК "Сливен Баскет". Той е един от най - перспективните играчи на клуба. Избран е в идеалната петица на Държавното първенство по баскетбол във Варна 2017.

 

В началото на месец август е направена операция на дясна подбедрица на момчето, като е отстранено туморно образувание. След хистология е поставена диагноза - синовиален сарком, рядко онкологично заболяване. Лечението, което предлагат в болница в Истанбул, е със заявка напълно излекуване на детето. Терапиите ще продължат между 6-8 месеца, като стойността на всяка терапия е 7500€.

 

Приятели и близки се обръщат с молба към всеки, който може да помогне на семейството.

 

Дарителска сметка на името на детето е:

 

Iban:BG62STSA93000024715835

Bic: STSABGSF

Титуляр: Стилиян Николаев Колев

 

В помощ на Стилиян вече се проведе благотворителна баскетболна среща между отборите на БК "Сливен Баскет" и БК "Тони 7". За събиране на средства за лечението на детето са поставени кутии в различни обекти. Ще се проведат и други благотворителни инициативи и турнири по баскетбол.

 
 

Copyright © 2008-2019 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев