Община Сливен

Еколагер с ученици от ППМГ "Добри Чинтулов" - Сливен по проект "Срещу агресията в училище"

------------------------------------
26.09.2017 / 11:03

ППМГ „Добри Чинтулов“, гр. Сливен, реализира проект „Срещу агресията в училище“, финансиран от Министерство на младежта и спорта. Една от предвидените дейности е младежки еколагер.

Той беше организиран от 7 до 14 август 2017г. в СОК „Камчия“, където има отлична база за спорт и занимания.

В лагера участваха 16 младежи и девойки с двама ръководители. Целта на обученията бе разпознаване на рисковите фактори, водещи до различни видове зависимости, изграждане на умения за справяне с тях и насърчаване на здравословен начин на живот.

Акцентирано бе и на отношението на младите хора към екологичните проблеми и опазването на околната среда. Бяха използвани различни методи:

 

– лекции – Опознаването на природните закони води до отговорни инициативи и изгражда активна гражданска позиция към заобикалящата ни среда.

 

- дискусии - С използване на интерактивни методи и ролеви игри за повишаване на чувствителността към агресивността и изграждане на социално

поведение.

 

– практически занятия – Използването на приложни методи в опознаването на природата носи практическо познание за света и поставя основата за промяна на начина на живот към гражданско отговорно поведение.

 

– групова работа - Методът на екипност провокира поведение на толерантност, сътрудничество и спомага за повишаване на инициативността на младите хора.

 

– изработване на постери и диплянки – Чрез нагледни материали резултатите от проведения лагер ще бъдат достъпни до всички ученици, учители и работещи в гимназията.

 

Участниците показаха изключително отговорно отношение и с желание участваха в дискусии относно проблемите на съвременното общество.

Беше проведено интензивно обучение в областта на химията. Посетихме планетариума, музея на астрономията и авиацията и музея на кристалите. Наблюдавахме частично лунно затъмнение и метеорния поток Персеиди.

Разходихме се с лодка по устието на р. Камчия и наблюдавахме флората и фауната в лонгозната гора.

Организирахме активни спортни дейности – баскетбол, боулинг, крос, плуване, волейбол.

Проведохме отборни състезателни игри с цел сплотяване на колектива.

Включихме се и в културната програма, която ни предложиха домакините. Изживяхме чудесни емоции с представлението „Зорба гъркът” на Софийската опера и балет и с изпълненията на участниците във фестивала „Звездите на Камчия”. Проведохме фотоконкурс. Събрахме природни материали и изработихме тематични пана.

След провеждане на тематичния лагер очакваме участниците да са по- дисциплинирани. Да са по-мотивирани за учебна дейност. Да са по-отговорни в поведението си и начина си на живот. Да са по-инициативни. Да са усвоили различни методи за справяне с агресията и зависимости. Със сигурност у всички участници ще остане прекрасен спомен!

 

Проект „Срещу агресията в училище“ на УН при ППМГ „Добри Чинтулов“, гр. Сливен. Финансиран от Министерство на младежта и спорта по Национална програма за изпълнение на младежки дейности, договор № 25-00-58/19.07.2017г.

Още снимки от новината

------------------------------------
------------------------------------
------------------------------------

 

 
 

Copyright © 2008-2020 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев