Община Сливен

Светофарът на кръстовището на булевард „Бургаско шосе” и бул. „Стефан Стамболов” е въведен в експлоатация

------------------------------------
26.09.2017 / 10:44

„Въведен е в експлоатация нов светофар на Т-образното кръстовище на булевард „Бургаско шосе” и бул. „Стефан Стамболов” в Сливен. Имаше технически проблем, който е отстранен и уредбата вече работи”, съобщи заместник-кметът Стефан Кондузов.

 

На кръстовището са монтирани 6 LED транспортно светофарни секции, 6 пешеходни секции, 5 обратни брояча за оставащото време, съпътстващи кабели и стойки.

 

Новият светофар ще улесни преминаването на автомобили на кръстовището, което в пиковите часове е много натоварено и ще сведе до минимум предпоставките за пътнотранспортни произшествия.

 

В Сливен има още 5 светофарни уредби, като две от тях са с LED осветление - до магазин „Технополис" и на т.н. „Стъклено кръстовище" на пътя за Ямбол. Има и три светофара за пешеходци – до Кооперативния пазар, четвърто основно училище и до електротехникума. Това каза Андон Дюлгеров, главен експерт в отдел „Общинска икономика”.

 

Предимството на светофара е, че регулира по предварително установен ред преминаването през кръстовището на пътни превозни средства и пешеходци. Поставянето му е част от мерките на общинското ръководство за подобряване организацията на движението в града и ограничаване предпоставките за пътнотранспортни произшествия.

 
 

Copyright © 2008-2020 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев