Община Сливен

Жителите на новозагорското село Каменово отпразнуваха Деня на своето родно място

------------------------------------
25.09.2017 / 12:59

С прибирането на реколтата започнаха и празниците на селата в новозагорска община. На 23 септември каменовци подобаващо отбелязаха Деня на своето родно място.

Гости на празника им бяха заместник-кметът Ивайло Енев, секретарят на Общината Мария Стефанова, кметове на населени места и други. Поздрав в тихата есенна вечер към присъстващите поднесе кмета Иванка Димова.

„Изключително съм щастлива да отправя към Вас моите сърдечни благопожелания за здраве и благополучие по случай празника на родното ни място. През всичките тези години ние рамо до рамо работим неуморно, с неугасващ стремеж за развитието на нашия роден край. Впечатляващ е устремът Ви да пренесете и предадете през годините българския дух и традиции. Вярвам, че именно здравите корени, упоритостта, всеотдайността, трудолюбието, но най-вече любовта към родното, са факторите допринесли за развитието и процъфтяването на родния ни край.”

Тя пожела на каменовци да бъдат все така устремени към светлото бъдеще на своето родно място, здраве и много настроение в празничната вечер. Към жителите и гостите на селото се обърна заместник-кметът Ивайло Енев.

Той връчи на г-жа Димова поздравителен адрес от името на кмета на общината Николай Грозев. В него градоначалникът заявява своята готовност да продължат заедно своето ползотворно сътрудничество за благоустрояването на с. Каменово и реализиране на значими общественополезни проекти.

Прозвучаха стихове за родния край, бащината къща и отминалото детство, които разгоряха с нова сила любовта на каменовци към родното. Музикалните и танцови поздрави, поднесени от възпитаници на ОШИ „Илия Аврамов” клас „Народно пеене, с ръководител Велина Стайкова и ТФ „Балига” с ръководител Росица Мангърова повишиха градуса на настроението.

Кулминацията на вечерта беше приказната феерия от разцъфналата в нощното небе заря, специален подарък от кмета Иванка Димова. Разноцветните сияния оставиха без дъх празнуващите, които не чакаха втора покана, а се впуснаха във вихъра на пъстроцветните български хора.

Още снимки от новината

------------------------------------
------------------------------------

 

 
 

Copyright © 2008-2020 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев