Община Сливен

Продължават дейностите на община Сливен по премахване на излезли от употреба автомобили

------------------------------------
25.09.2017 / 12:34

От началото на годината досега инспекторите от дейност "Опазване на околната среда" в община Сливен са поставили 30 стикери на излезли от употреба моторни превозни средства, които неправомерно са оставени на общински и държавни места. От тях 12 автомобила са преместени от собствениците, 2 са преместени принудително на площадка за временно съхранение, 14 са в срок на изчакване. Това съобщи инж. Николай Бакърджиев, н-к отдел „Екология”. Дейностите продължават.

 

Община Сливен напомня, че излезлите от употреба МПС представляват отпадък по смисъла на Закона за управление на отпадъците /ЗОУ/ и се съхраняват в собствен имот или се предават на лица, притежаващи разрешителни документи по ЗУО.

 

За излязло от употреба МПС се счита моторно превозно средство с прекратена регистрация, за което има изрично писмено уведомление от лицензиран застраховател; на което не е заверен знакът за технически преглед за повече от две години от определената му дата за следващ преглед за проверка на техническата му изправност; изоставено регистрирано МПС.

 
 

Copyright © 2008-2020 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев