Община Сливен

Трима млади кардиолози от ДКЦ I извършват безплатни кардиологични консултации и ехокардиографии за Деня на сърцето

...
19.09.2017 / 15:29

По традиция, на 29 септември всяка година Световната кардиологична асоциация чества Световния ден на сърцето. Неговата цел е да информира хората по света за опасността от сърдечно-съдовите заболявания, високата смъртност, до която водят, и начините за превенция.

 

Официалните данни сочат че над 60% от смъртността в България се дължи на сърдечно-съдовите заболявания. Основният убиец у нас са сърдечно-съдовите заболявания с основните си фатални проявления каквито са миокардният инфаркт и мозъчният инсулт.През последните години нараства и тенденцията сърдечно-съдовите заболявания да се появяват в по-ранна възраст.

 

Трима от кардиолозите в ДКЦ I- Сливен ЕООД са част и от екипа на Инвазивна кардиолодия- МБАЛ „Хаджи Димитър” - единственото звено за лечение на пациенти с Остър миокарден инфаркт за област Сливен. Те ежедневно се срещат с пациенти с остър коронарен синдром като обясняват, че за една част от хората това е първата им среща с кардиолог, въпреки, че през годините са живеели с редица сериозни рискови фактори. Точно поради тази причина инициативата на ДКЦ I-Сливен ЕООД за отворените врати е насочена към хората с рискови фактори, при които ранната диагностика и контрола на рисковите фактори биха допринесли за предотвратяването на усложненията от ССЗ.

 

Голяма част от преждевременните смъртни случаи от болестите на сърцето могат да бъдат избегнати чрез контролиране на рискови фактори като тютюнопушенето, употребата на алкохол, приема на сол, липсата на физическа активност, водещи до повишено кръвно налягане.

 

Специалистите препоръчват поне 30-40 минути на ден бързо ходене или леко тичане, за да предпазите сърцето си. В повечето случаи има наследствен елемент, но за да се прояви той трябва да има отключващи фактори, като основните сa: заседналият начин на живот, неправилният начин на хранене, тютюнопушенето и др..

 

През последната една година ДКЦ I- Сливен ЕООД освен че събра екип от кардиолози инвестира и в най-съвременната апаратура за диагностика на сърдечно-съдовите заболявания. От два месеца кардиолозите в ДКЦ I-Сливен ЕООД работят с най- новото поколение ехокардиограф на фирмата Simens.

 

Прегледите ще се извръшват в ДКЦ I Сливен на 29.09.2017г.

 

ет. III, каб. №60 /д-р Симонов, д-р Самра, д-р Вълкова/

 

след записване на тел. 0988 75 78 70

 
 

Copyright © 2008-2020 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев